Het verhaal van Mark

"Het uitdagende aan mijn werk vind ik om iets op een efficiënte manier op te lossen."

Mijn naam is Mark Robaard (27 jaar), ik ben in februari 2021 voor mijn afstudeer scriptie (HBO werktuigbouwkunde) als stagiaire begonnen bij Goltens. Mijn afstudeerscriptie ging over het reduceren van de CO2 voetafdruk van de bestaande schepen. In Juli 2021 ben ik aangenomen als project engineer.

Voordat ik bij Goltens terecht kwam heb ik stage gelopen bij een scheepswerf en daar heb ik naast mijn stage in mijn vrije tijd gewerkt als engineer. Mijn opleiding was heel breed, na het afronden van mijn opleiding kon bijna bij elke sector die met engineering te maken had aan de slag. Ik had totaal geen beeld wat ik wilde worden, ik liet het op mij afkomen.

Het uitdagende aan mijn werk vind ik om iets op een efficiënte manier op te lossen, bijvoorbeeld een retrofit van een ballast water treatment system, om dit passend in een kleine ruimte te tekenen, dit heb ik laatst opgelost op een strakke manier zowel fysiek als visueel.

Ik heb niet echt een beeld over mijn toekomst ik ben hier gekomen door te kijken wat er op mijn pad komt, ik denk dat ik na mijn engineering carrière richting de project management wil.

Wanneer ik terugblik naar mijn werkcarrière zou ik geen andere keuzes hebben gemaakt, ik ben tevreden over hoe het is gelopen en waar ik nu sta. Elke uitdaging ben ik tot nu aangegaan om een goed beeld te krijgen van wat mij aanspreekt en niet.

De band tussen collega’s bij Goltens is goed, je kunt met elke collega een serieus gesprek voeren, maar ook voor een grapje tussen de werkzaamheden door is voldoende tijd.

In mijn vrije tijd ga ik natuurlijk graag gezellig een biertje drinken met vrienden. Verder ga ik jaarlijks op wintersport en ik hou van gamen.

Favoriete film? ik vind veel leuk, actie/ komedie.

Lees de verhalen van mijn collega’s:

Wil je meer weten over werken bij Goltens?

Vul in:

Bellen of e-mailen kan ook:

0181 465100

vraag naar Angelique Wijnands.