Het verhaal van Martijn

"De ene week zit je op kantoor en de andere week slaap je een week in een hotel en werk je aan boord van een schip."

Mijn naam is Martijn Hoogstra (43 jaar), in mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met het renoveren (lees compleet verbouwen) van onze woning. Dit is inmiddels de derde woning en ook hier zijn we van plan om in te blijven wonen, net als de vorige.

Ongeveer 6 jaar geleden ben ik begonnen bij Goltens Green Technologies als Senior Project Engineer en later ook als Service Engineer . Voor de functie service engineer heb ik eerst een aantal maanden aan boord van schepen meegelopen met collega’s. Toen wist ik dat ik dit ook wilde doen en heb ik een opleiding in Noorwegen gevolgd van vier dagen. Vooral de combinatie tussen engineeringswerkzaamheden en service engineer spreken mij enorm aan. De ene week zit je op kantoor en de andere week slaap je een week in een hotel en werk je aan boord van een schip. Wanneer dit schip dan ook nog aan de kust van een mooi land ligt….. dan is dat helemaal mooi meegenomen.

Ik haal vooral voldoening uit mijn werk wanneer ik een out of the box oplossing vindt voor technische problemen. Iets wat niet voor de hand ligt en dan nog werkt ook!

Vroeger wilde ik in de transportwereld terecht komen als chauffeur / monteur / machinist. Ik ben de Maritime sector ingerold, doordat mijn vrouw aan het oppassen was bij de directeur van soortgelijk bedrijf in de scheepvaart. Dit werk bevalt mij zo goed en zou niet anders meer willen! Vooral het team bij Goltens Green Technologies en de sfeer. Wat mij aan het lachen maakt: dat zijn mijn collega’s!

Als je terug in de tijd kon reizen, welk jaar zou je kiezen?

Waarom terug? Ik ga liever vooruit om over 30 jaar te kijken, hoe het met de kinderen gaat en met de ontwikkelingen binnen onze sector! Ik verwacht dat de computers dan nog anders aangestuurd zullen worden, bijvoorbeeld meer vanuit mind control.

Lees de verhalen van mijn collega’s:

Wil je meer weten over werken bij Goltens?

Vul in:

Bellen of e-mailen kan ook:

0181 465100

vraag naar Angelique Wijnands.